Fie ca este vorba despre piscina interioara sau exterioara, aceasta este din ce in ce mai prezenta in casele romanilor, devenind o metoda de improspatare dimineața și de relaxare seara. Vreti sa aflati ultimele tendinte in constructia unei piscine cu adevarat speciale? Iata cateva intrebari si raspunsuri:

Care este raportul cerere/oferta pe piata noastra?

Sunt multi romani care angajeaza diferite firme nespecializate in constructia de piscine, intrucat isi doresc o piscina cu costuri mai mici. Rezultatul? Acestia ajung sa plateasca mai mult si sa piarda mai mult timp, deoarece un nespecialist in constructia de piscine poate face nenumarate greseli in executarea lucrarii. De exemplu, pentru a remedia defectele de turnare (segregăre), trebuiesc folosite materiale suplimentare, foarte scumpe care duc in final la un cost mai ridicat. In cel mai defavorabil caz, cand structura prezinta grave deficiente, se va alege varianta de a turna un “bazin in bazin”, ceea ce face ca la valoarea lucrarilor executate de firma specializata in constructii de piscine sa se adauge valoarea lucrarilor, inutile, deja executate.

Ce tipuri de piscine sunt cele mai solicitate?

Decorul si ambianta sunt decisive, iar piscina trebuie sa fie o componenta de baza a designului proprietatii. In momentul actual, se lucreaza cu forme mai libere, originale. Caracterul lounge, care sustine deschiderile largi catre interiorul casei, este extrem de apreciat si rezulta din ambianta naturala, eleganta si confortabila.

In timp, industria piscinelor a trecut printr-o criză de imagine. Deși încă populară în rândul consumatorilor și a proprietarilor de spaţii comerciale, cererea pentru experienţele în aer liber a scazut din cauze din ce în ce mai evidente de siguranță, comoditate și confort.

Ce tendinte sunt in piata de profil (forme, material utilizat, culori etc.)?

Industria piscinelor din anii ‘90 a suferit un proces de asimilare de la conceptul general de piscină la o adevărată staţiune personală. Perspectiva preferata este una foarte plata, pentru obtinerea ei folosindu-se efecte care dau senzatia ca piscina se continua cu o cascada. Bazinele au devenit tot mai complexe, cu o popularitate în creștere a piscinei fără margini sau a intrărilor de tip plajă.

Iluminatul cu fibră optică şi-a câștigat un renume ca o alternativă la iluminatul tradiţional al piscinelor şi a câştigat teren chiar şi în faţa sistemelor de control electronice, castigand un procent tot mai mare de instalații.

In general, se prefera un look natural, reflectat in accesorii si mobilier. Acestea sunt realizate din materiale naturale si au forme foarte bine definite, cu tendinte clare spre calitate si durabilitate. Astfel, albul si albastrul sunt inlocuite de culori naturale, ca negru granit, sau de culori de pamant. Alaturi de facilitati, solutiile si materialele aferente piscinei sunt deosebit de importante, pe primul plan situandu-se placile ceramice, piatra naturala, mozaicul si lemnul exotic folosit la deck, tratat special pentru a rezista la apa si umezeala.

Ce noutati au aparut pe piata in ultima vreme si care sunt cele mai solicitate?

Principalele noutati in domeniul piscinelor sunt urmatoarele:

  • Piscine din categoria „multi-use”, aparute in contextul conceptului actual de „outdoor living”, mai exact piscine exterioare care se asociaza cu bucatarii si zone de locuit;
  • Piscinele „multi-level”, acestea fiind construite pe niveluri diferite, suprapunandu-se partial, fara a face transfer de apa intre ele;
  • Piscinele mici, cu forme personalizate, ideale pentru curtile de dimensiuni mici, personalizate printr-un design spectaculos;
  • Sistemele de iluminare cu LED-uri colorate
  • Spatiile delimitate prin pereti de protectie, mai exact se reinventeaza plaja inclusiv prin montarea unor pereti adevarati;
  • Piscinele cu apa sarata, prin intermediul carora viata marina coboara in piscine si efectele acestora se prezinta in culori spectaculoase;
  • Bazinele pentru scufundari. Placerea scufundarii in mari sau oceane poate fi traita intr-o generoasa piscina, care face posibila explorarea mediului subacvatic, insa la scara mult redusa;

Ce preturi sunt in acest segment si cum au evoluat acestea?

Dacă serviciile de consultanță pot fi gratuite, serviciile de construcție și instalație variază de la un producător la altul, însă nivelul pieței este undeva la … de euro pe metrul pătrat. De asemenea, beneficiarii pot opta și pentru mentenanță lunara, iar în acest caz va trebui să pregătești un buget de maxim 200 de euro. În prețul mentenanței de specialitate pentru orice tip de piscină companiile includ, de obicei, și substanțele necesare întreținerii piscinei.

Atunci când vine vorba despre acest sector din domeniul construcției, piața românească a avut cea mai prosperă perioada între anii 2000 și 2007, când s-au construit cele mai multe piscine. La finalul anului 2016 existau circa 4.500 de proprietari de piscine pe piața din România, având în vedere faptul că anual acest sector a înregistrat creșteri de aproximativ 20%.

 

Hydroline
hydroline.ro
0732 440 332