Pregatirea locului amplasarii saunei

Pregatirea corecta a locului de amplasare a saunei finlandeze este esentiala pentru derularea corecta a lucrarilor. Astfel ca, peretii incaperii trebuie sa fie indreptati, cu marcaje de eventuale trasee ale conductelor de apa, de electricitate, etc. Pardoseala va fi placata cu gresie sau alte vitroceramice si plinte cu grosime de minimum 70 mm. Un alt…

Citeste mai mult

Pregatirea conexiunilor electrice

Pregatirea conexiunilor electrice va fi realizata de catre un electrician autorizat. Este absolut necesara instalarea unui cablu rezistent la temperaturi ridicate (siliconic), corect dimensionat, conform specificatiilor saunei. Se va instala un releu de protectie diferential fata de pamant, conform normativelor in vigoare, iar cablul va fi pozat in locul indicat de catre vanzator, inclusiv o…

Citeste mai mult

Structura saunei

Structura saunei se executa din rigle de rasinoase, brad sau molid, pozitionate pe toata suprafata incaperii, inclusiv tavanul. In functie de varianta constructiva a peretilor incaperii (beton, betonit, rigips, etc) se vor stabili metodele de prindere a riglelor pe perete.

Izolarea termica a saunei

Saunele trebuie sa aiba o izolare termica corespunzatoare. Astfel ca, pe peretii interiori ai saunelor se aplica vata minerala cu folie de aluminiu pentru bariera de vapori(minim 50 mm grosime), iar pe tavan 100 mm grosime. Rolul acestora este acela de a izola termic incaperea, fara a pierde caldura si binenteles eficienta energetica din punct…

Citeste mai mult

Lambrisarea peretilor

Lambrisarea peretilor este realizata din lemn de cea mai buna calitate, atent selectionat, cel mai utilizat find molidul si pinul nordic. Lambrisarea se poate realiza atat pe verticala, cat si pe orizontala, in functie de preferintele si viziunile tale!

Mobilarea interioara

Mobilarea interioara a saunei (banchete, spatare, grilaje) este realizata din lemn de esenta exotica: abachi, care are proprietatea de a ramane la o temperatura scazuta timp foarte indelungat. Design-ul se poate personaliza in functie de inventivitatea si nevoile clientului.

Incalzirea saunei

In interiorul saunei, se instaleaza incalzitorul cu pietre din roca vulcanica, puterea acestuia calculandu-se in functie de volumul incaperii. Pentru a crea climatul tipic unei saune, este necesara o preincalzire de aproximativ 45 minute, timp in care peretii si banchetele vor ajunge si ele la temperatura ideala.

Comenzile saunei

Pentru facilitarea unei sedinte perfecte de sauna si pentru vizualizarea corecta si precisa a parametrilor (temperatura, umiditate, durata, etc) se instaleaza un panou de comanda extern, care poate fi unul clasic sau unul foarte modern cu afisaj digital color, touchscreen si multe alte functii suplimentare.