Chiar dacă diferența dintre sauna finlandeză și baia cu aburi este destul de ușor de recunoscut (una este uscată, iar cealaltă este umedă), vizita dvs. într-o saună umedă poate avea o intensitate mai mare decât vizita la o saună finlandeză. Iată cateva motive:

Baia cu aburi se simte mai “fierbinte” decât sauna finlandeză deoarece aerul umed stochează mai multă căldură decât aerul uscat și ajută la prevenirea evaporării transpirației. În plus, când vaporii de aburi intră în contact cu pielea, aceștia se condensează cu transpirația pielii, pentru a elibera ceea ce este cunoscut sub denumirea de “căldură condensată”. Pe de altă parte, sauna finlandeză are o umiditate scăzută, astfel că și temperatura corpului este mai scăzută, chiar dacă temperatura din cameră este de 70-90 ° C.

Atât sauna finlandeză, cât și baia cu aburi oferă beneficii, însă depinde de dvs. să o alegeți pe cea care vi se potrivește. Ambele experiențe sunt susceptibile de a ajuta la reducerea stresului, la sporirea bucuriei și a experienței SPA. Insă utilizarea regulată va produce cu siguranță cele mai mari recompense.

În decizia de a alege sauna potrivită pentru dvs., poate vă întrebați care dintre cele două se află în topul preferințelor utilizatorilor. Bineînțeles, părerile sunt împărțite. Însă, studiile au arătat că în ceea ce privește căldura umedă, aceasta este mai eficientă decât căldura uscată pentru ameliorarea durerii musculare cu debut întârziat sau durerea musculară care apare adesea în zilele de după un antrenament intens.

Dacă nu ați încercat sauna finlandeză și nici baia aburi, începeți cu o expunere scurtă și creșteți treptat timpul petrecut în interiorul camerelor. Și nu uitați să consultați medicul dacă aveți orice probleme de sănătate, dacă aveți amețeli sau alte simptome.